Umut İPEK - Sınıf Öğretmeni 2023-2024 Uzman Öğretmen

Umut öğretmenimiz 2023-2024 eğitim öğretim yılında 2-E  sınıfını okutacaktır.

1986 doğumlu olan öğretmenimiz Umut İPEK, ilk ve orta öğrenimini Adana´da tamamladıktan sonra Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalından 2008´de mezun olmuş ve yine aynı yıl Şanlıurfa/Halfeti´de göreve başlamıştır. Daha sonra Mersin Akdeniz ve Yenişehir ilçelerinde çalıştıktan sonra Vakıfbank İlkokulu´na tayini çıkan öğretmenimiz 2012´den itibaren okulumuzda çalışmaktadır. Okulumuzun zeka oyunları pentago dalından sorumlu olan ve 2021 yılında Çukurova Kaymakamlığı tarafından 2022´de Bakanlık tarafından 2 kere başarı ile ödüllendirilen öğretmenimiz yine 2022´de üstün başarı belgesi ile ödüllendirilmiştir. Öğretmenimiz,

Dijital Öğretmenler Projesi (ODTÜ), Eğitimde Sanal ve Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları(ODTÜ), Kodlama ve Robotik Eğitmenliği (Kocaeli Üniversitesi), Robotik ve Kodlama Eğitim Kursu (MEB), "Yarını İnşa Et" Teknoloji Eğitim Programı (Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı), WEB 2.0 Araçları ile Dijital Öğretim Materyali Hazırlama Kursu (MEB), Eğitimde Web 2.0 Araçları Kullanımı Semineri 1(MEB), Dijital Okuryazarlık (Bilgi ve İnteret Okuryazarlığı) Eğitimi Semineri(MEB), Bilişimle Üretim Eğitimi Kursu (MEB), Dijital Girişimciliğin Temelleri Kursu (MEB),

Çocuklarla İçin Felsefe Pw4C Eğitimi (İstanbul Üniversitesi), Çocuklarla P4C Eğitimi Farkındalık Semineri (MEB), Soru Oluşturma Tekniği RQI (Beyaz Nokta Gelişim Vakfı),

Eğitimde Yeni Yaklaşımlar MEF Üniversitesi Öğretmen Zirvesi (2021),

Taslak Ders Kitabı İnceleme ve Değerlendirme Semineri (MEB),

Rol Model Öğretmeler Projesi (YGA),

Yaratıcı Yazma Programı (ÖRAV),

Sınıf Öğretmenlerinin Matematik Öğretimi Becerilerinin Geliştirilmesi Eğitici Eğitimi Kursu (Bakanlık/Merkezi),

Yapay Zeka Eğitimi Kursu (MEB),

Unity ile Etkileşimli İçerik ve Oyun Yazılımı Temel Düzeyi Kursu (MEB), VFabrika ile Etkileşimli İçerik Geliştirme Kursu (MEB),

Geleceğin Sınıfını Tasarlama Projesi (FCL) Örnekleri ve Uygulamalarıyla STEM Eğitimi, Zihin Haritaları Kursu (MEB),

Yaratıcı Drama Öğretmen Eğitimi Kursu (Karma Sanatevi), Drama Kursu (HEM),

Zeka Oyunları Öğreticiliği Kursu (TAZOF), Türk Mangalası Eğitimi Semineri (MEB), Zeka Oyunları Uygulamaları Eğitimi Kursu (MEB Hizmetiçi Eğitim), Zeka Oyunları 1 - 2 Kursu ( MEB Uzaktan Eğitim), Satranç Antrenörlüğü (Satranç Federasyonu),

Genius Kids Mental Aritmetik Eğitmeni (Matematik Dünyası),

Çocuklarda Soumluluk Bilinci Oluşturma Eğitimi Semineri(MEB),

Model Uçak Rehber Öğretmenliği (THK),

Oryantring Eğitimi Kursu (MEB),

Türk Halk Oyunları Adana Yöresi (HEM),

Özel Eğitim İhtiyacı Olan Öğrencielere Yönelik Destek Eğitim Odası Eğitimi Kursu (MEB), Özel Eğitim Uygulamaları Kursu (MEB), Kaynaştırma Eğitimi BEP Semineri (MEB), Akran Zorbalığı Semineri (MEB), Harmanlanmış Ortamlarda İlkokul Düzeyinde Öğretimi Farklılaştırma Semineri(MEB),

Sosyal ve Finansal Liderlik Kursu (Öğretmen Akademisi Vakfı),

Sunum Teknikleri Kursu (MEB), Etkili Sınıf Yönetimi Kursu (MEB), Bilimsel Araştırma Yöntem ve Teknikleri Kursu (MEB), Tasarım ve Yönetim Becerilerinin Geliştirilmesi Kursu (MEB), Harmanlanmış Ortamlarda İlkokul Düzeyinde Öğretimi Farklılaştırma Semineri,

Ekolojik Okuryazarlık (MEB), İklim Değişikliği ve Çevre Semineri (MEB), Atık Yönetimi ve Sıfır Atık Semineri (MEB) gibi daha bir çok farklı alanda seminer ve kurslar alarak deneyimlerini öğrencileriyle paylaşmaya devam etmektedir.